Duurzaam & ecologisch

In een wereld waar snelle mode en goedkope productie helaas de norm worden, geloven we dat we zoveel mogelijk duurzame materialen moeten gebruiken.

Het visleer dat we gebruiken voor de productie van onze handtassen en accessoires is afkomstig uit de voedingsindustrie (die anders zou worden weggegooid). Het is uitsluitend afkomstig van bijgehouden en gereguleerde skins.

Alle vissenhuiden zijn afkomstig van leveranciers die zich houden aan internationale sanitaire normen en welzijnspraktijken, waardoor de vissen, vissersfamilies en de natuur zelf worden beschermd.

De leerlooierij van vissenhuid combineert vakkundig een verfijnde esthetische smaak met het grootste respect voor het omringende ecosysteem en de omgeving. Huiden worden organisch en metaalvrij gelooid.

Het water dat na de behandeling uit de leerlooierij loopt, gaat rechtstreeks naar de irrigatie zonder enige negatieve impact op het milieu.

Vergeleken met traditioneel gelooid en geverfd leer (dat zware metalen bevat) is de duurzaamheid vergelijkbaar. Het essentiële verschil is echter dat aan het einde van zijn levenscyclus het biologisch verwerkte leer in een veel hogere snelheid weer zal integreren met de natuur dan traditionele huiden en zonder enige verontreiniging van zware metalen.

Ook het kalfsleer is een residu van de voedingsindustrie. Leerlooierijen recyclen dierenhuiden om ze om te zetten in grondstof voor de vervaardiging van modeproducten.

We hebben gekozen voor een traditionele en ambachtelijke leerlooierij die is gecertificeerd door de European Leather Working Group, die de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en inkoop garandeert.

Als bijproduct verbruikt leer geen extra land of hulpbronnen. Als het niet zou worden gebruikt in lederwaren zoals de onze, zou leer afval worden dat grote bedreigingen voor het milieu met zich meebrengt.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat we net aan onze reis zijn begonnen, zullen we blijven zoeken naar meer mogelijkheden om duurzame materialen te gebruiken in onze toekomstige collecties.

Bij het ontwerpen van onze collectie hebben we bewust gekozen voor een tijdloze, stijlvolle stijl. Bovendien kan onze multifunctionele en veelzijdige handtas dagelijks en voor verschillende gelegenheden worden gebruikt.

Zo willen we dat onze klanten jarenlang plezier hebben van hun La&Bel...