Lederverzorging

Om uw La&Bel-tas mooi te houden tijdens het jaar, raden we u aan deze richtlijnen te volgen voor het onderhoud ervan:

 • Voor het eerste gebruik raden we aan een beschermende spray aan te brengen om de mooie afwerking te beschermen. (Test het beschermende product altijd op een klein oppervlak voordat u het gebruikt om mogelijke veranderingen in kleur of textuur te bepalen)
 • Pas op dat u uw product niet krast of wrijft tegen schurende oppervlakken, met name de lederen bekleding.
 • Omdat het leer een natuurlijke behandeling heeft, moet het worden beschermd tegen vocht. Houd ze uit de buurt van water of andere vloeistoffen die de textuur of kleur van het leer kunnen veranderen. Mocht je product toch nat worden, dan kun je het droogdeppen met een lichtgekleurde en absorberende doek.
 • Vermijd directe blootstelling aan zonlicht, houd uw product uit de buurt van directe warmtebronnen (radiatoren, auto-interieurs die oververhit raken door de zon, enz.).
 • Vermijd contact met vettige stoffen, cosmetica, parfum en hydro-alcoholische oplossingen, evenals elk materiaal (tijdschriften, ander leer, enz.) dat hun gekleurde pigmenten op het product kan afgeven.
 • Om uw product te beschermen wanneer u het niet gebruikt, bergt u het op in de katoenen La&Bel-stofzak.

  Naast deze algemene richtlijnen heeft elke leersoort zijn kenmerken. Daarom heeft het zijn eigen zorg en behandeling nodig:

  Glad kalfsleer

  De productie van het leer volgt ambachtelijke looimethoden, waardoor het zijn natuurlijke touch krijgt. Bij gebruik kunnen er kleine plooien ontstaan ​​en de kleur kan iets veranderen, wat de charme nog vergroot.

  Hoewel al ons kalfsleer is behandeld met waterbeschermingsproducten, hebben ze een natuurlijke afwerking, dus overmatige blootstelling aan water moet worden vermeden. Mocht het product nat worden, verwijder dan eventueel resterend water met een droge doek en laat het op natuurlijke wijze drogen.

  Als het leer bekrast of versleten is, kun je een zachte leercrème op de plekken aanbrengen. Probeer het eerst op een klein oppervlak aan de onderkant van de tas of ergens niet zichtbaar om er zeker van te zijn dat de leercrème die je gebruikt de juiste kleur en de juiste afwerking heeft. Het is niet aan te raden om leercrèmes te gebruiken op mat leer, omdat leercrèmes vaak een licht glanzend effect geven.

  Voor lichte kleuren, vermijd contact met kleding met sterke kleurstoffen zoals donkere spijkerbroeken, omdat deze het leer kunnen bevlekken wanneer ze tegen de stof wrijven.

   

  Zacht nubuckleer:

  Bij gebruik kunnen er kleine kreukels ontstaan ​​en kan de kleur iets veranderen, wat de charme nog vergroot.

  Nubuck is een uniek en delicaat materiaal, het is het beste om contact met lichtgekleurde kleding en stoffering te vermijden, aangezien de kleurstof van dit leer kan worden overgedragen.

  Voor lichtgekleurde nubuck vermijd contact met kleding met sterke kleurstoffen zoals donkere spijkerbroeken, aangezien deze het leer kunnen bevlekken wanneer er tegenaan wordt gewreven

  Nubuckleer heeft een natuurlijke afwerking, daarom moet blootstelling aan water worden vermeden.

  Mocht het product nat worden, verwijder dan eventueel resterend water met een droge doek en laat het op natuurlijke wijze drogen. Omdat Nubuck een zeer zachte, fluweelachtige afwerking heeft, kunnen waterdruppels het leer tijdelijk donkerder maken en bij het drogen terugkeren naar zijn oorspronkelijke kleur. Als er watervlekken achterblijven, borstel het leer dan met een zachte borstel om eventuele deeltjes te verwijderen en het uiterlijk van het leer te verenigen. Het is belangrijk dat de gebruikte borstels zacht zijn, gemaakt van materialen zoals nylon om het leer te borstelen zonder schade aan te richten, vermijd het gebruik van harde plastic of metalen borstels. Gebruik hetzelfde type borstel om los vuil te verwijderen.

   

  Zalm en Pirarucu visleer:

  Om ervoor te zorgen dat vissenleer er door de jaren heen op zijn best uitziet, raden we aan om een ​​leerspray te gebruiken om de mooie afwerking te beschermen.

  Omdat al ons visleer volledig ecologisch is behandeld, raden we je aan om alleen een zachte leerbescherming te gebruiken die ook geschikt is voor  Nubuck/suède.

  Visleer kan, net als elk ander natuurlijk product, enkele "schoonheidsvlekken" vertonen. Bovendien zullen de schubben van nature iets omhoog komen naarmate ze ouder worden. Deze tekenen van de natuur bepalen de waarde van onze producten en waar ze vandaan komen.

  Het onderhoud van visleer is eigenlijk vrij eenvoudig. Over het algemeen is een schone, droge doek alles wat je nodig hebt om hem schoon te houden. Borstel voorzichtig over het oppervlak van uw vis. Het is belangrijk om in de richting van de schubben te borstelen voor minimale schuurschade,

  Als er veel vuil is opgehoopt, kun je je doek heel licht vochtig maken om je op weg te helpen, maar zorg ervoor dat het niet te nat wordt. Voor het verzorgen van sprankelend visleer moet u water op de lijst houden, hoe ironisch het ook klinkt.

  Pas op voor zonlicht en warmte. Hoewel je kunt verwachten dat de schubben van je vissen in de loop van de tijd lichter van kleur worden, zullen zonlicht en hitte dit aanzienlijk versnellen, naast drogen en broos maken.

  Voor de verzorging van gemorst visleer wordt de plek onmiddellijk opgedroogd met een zachte doek. Dep, niet wissen.

  Als er een vlek in het spel komt, probeer dan milde zeep met water te mengen, het zeepsop te mengen en aan te brengen op een doek (de doek niet nat maken) en veeg het over de vlek (in de richting van de vissenschubben).

  p>

  Probeer voor vetvlekken een kleine hoeveelheid maïszetmeel over de vlek te strooien en het daar een nacht te laten staan. Borstel het daarna voorzichtig af met een zachte borstel met haren. Het zetmeel zou het vet moeten opnemen en je visleer vlekvrij moeten achterlaten.

  .