Handgemaakt

Over Ubrique

 

La&Bel vertrouwt zijn productie toe aan een kleine prestigieuze atelier in Ubrique. Ubrique is gelegen in een vallei omringd door de heuvels van Andalusië, Spanje.

De stad staat ook bekend als de 'geheime leverancier' van 's werelds topmerken, de plaats waar veel van de beste modemerken hun lederwaren laten maken.

De  geschiedenis van Ubrique in de lederbewerking gaat meer dan 200 jaar terug in de tijd, en startte aanvankelijk met het looien van leer. Uiteindelijk evolueerde dit tot de specialisatie van het minitieuze handwerk waar de stad zo bekend om is geworden.

Tegenwoordig werkt meer dan de helft van de inwoners van de stad in de leerhandel.
De technieken die nodig zijn om dergelijke goederen aan de bovenkant van de kwaliteitsschaal te produceren, worden van generatie op generatie doorgegeven.
Veel van de fabrieken weigeren nog steeds om een assemblagelijn te gebruiken om het fabricageproces te versnellen en leveren dus niet in op tijd of kwaliteit. Een goede tas heeft 'x' aantal uren nodig. Je kunt je hier niet in vals spelen.

Bovendien betekent het feit dat de producten handgemaakt zijn, dat ze allemaal subtiel anders en uniek zijn.

 

  

De productie van La&Bel-tassen

Voor de productie van uw La&Bel-tas hebben we ervoor gekozen om samen te werken met Antonio, eigenaar van een kleine atelier in Ubrique. Het team van Antonio bestaat uit bekwame en toegewijde vakmannen (-vrouwen), elk met een specifieke expertise: van de patroonmaker, de snijder, het embosseren, het assembleren of schilderen,... iedereen heeft zijn unieke bijdrage in het maken van uw La&Bel tas van de hoogste kwaliteit.

 

       

 

 

 Om de productie op te volgen, werken we samen met Lucia Ribes, onze agent in Ubrique en onze dagelijkse contactpersoon.  We werken met Lucia samen van het prille begin in 2018 en ze is een belangrijk lid van het La&Bel-team.